Stockholmsbörsen steg men Swedbank föll. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg men Swedbank föll. Arkivbild. Bild: Larsen, Håkon Mosvold/NTB/TT

Boliden vinnare på silverhausse

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan uppåt. Bland undantagen märktes Swedbank som föll efter morgonens rapport.

ANNONS

Aktien var den sämst presterande på OMXS30-listan och sjönk 4,3 procent samtidigt som det breda OMXS-indexet steg 1,8 procent.

En av vinnarna var gruvjätten Boliden som landade i en uppgång på 4,9 procent. Aktien får en köprekommendation i Dagens industri. Dessutom har priset på silver ökat kraftigt och stundtals varit uppe på den högsta nivån sedan 2013. Detta som ett resultat av att flertal privata aktörer likt hysterin i bolaget Gamestop uppmanat att investera i silver.

Bland övriga vinnare fanns Kinnevik och livekasinoperatören Evolution Gaming som steg 5,2 respektive 3,7 procent.

Ericsson som lyfte kraftigt i fredags efter bokslutet noterade på måndagen en uppgång på 1,5 procent. Ett flertal banker, bland annat Morgan Stanley och Barclays, har nu höjt riktkursen för aktien.

ANNONS

På morgonen meddelade svenska mobil- och webbspelutvecklaren Stillfront att man förvärvat en indisk spelstudio för 90 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 747 miljoner svenska kronor. Aktien steg 6,0 procent.

Även de europeiska storbörserna lyfte. Londons FTSE-index ökade 0,9 procent, DAX-index i Frankfurt steg 1,4 procent och CAC40-index i Paris gick upp 1,2 procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS