Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johan Lilja, vd för Universal Avenue, och delägarna i Varvet – Carl-Johan Kihlbom, Johan Halse och Jon Kindell – ingår nu i sedan samma bolag. Bild: Universal Avenue

Blev rik på Angry Birds – köper digitalbyrå i Göteborg

En snabbväxande plattform för småföretag, uppbackad av en riskkapitalist som blivit rik på Angry Birds, samt en digitalbyrå från Göteborg har precis ingått giftermål.

Det handlar om bolaget Universal Avenue med huvudkontor i Stockholm och närvaro i flera länder som förvärvat Varvet, en digitalbyrå i Göteborg. Stockholmsbolaget startade så sent som 2014 och har utvecklat en digital plattform där små- och medelstora bolag kan hitta alla de digitala lösningar de behöver från en källa – till exempel digital marknadsföring, betalningslösningar som Izettle och utveckling av hemsidor.

Spelmiljardär

Företaget har idag 25 000 kunder och växer snabbt och i ryggen har de bland annat riskkapitalbolaget Moor Capital, grundat av Kaj Hed som varit storägare i Rovio som skapat det internationellt framgångsrika mobilspelet Angry Birds.

Varvet å sin sin sida utvecklar digitala produkter, verktyg och appar och startade för tio år sedan. Bolaget har till exempel hjälpt Hemnet att bygga sin digitala plattform och utvecklat en mobilapp till Electronic Arts-studion Ghost och deras spel Need for speed rivals. Varvet har 23 medarbetare och kontor i gamla Hasselbladhuset på Östra Hamngatan.

Värdefull kunskap

– Vi matchar varandra bra. Att vi får ombord teamet på Varvet nu gör det möjligt att accelerera utvecklingen för att ännu snabbare kunna möta den ökade efterfrågan som vi ser från marknaden. Deras kultur, kunnande och processer är värdefulla för oss, säger Universal Avenues vd och grundare Johan Lilja.

Carl-Johan Kihlbom, en av delägarna i Varvet kommenterar affären med följande:

– Vi utvecklar lösningar där vi startar från scratch med varje kund, Universal Avenue har en plattform där de kan rulla ut en digitaliseringstjänst internationellt. Med vår kunskap i hur man bygger bra mjukvara och våra olika kundprojekt så har vi en spetskompetens som vi kan använda för att boosta deras team.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.