Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Anders Wejrot

Billigare att köpa småhus i Göteborg

Två procent billigare var det att köpa småhus i Stor Göteborg under maj-juli jämfört med samma period förra året. Men i hela länet har huspriserna däremot blivit dyrare.

ANNONS
|

Priserna på småhus i Stor Göteborg var oförändrade under den senaste tremånadersperioden, maj–juli, jämfört med föregående tremånadersperiod. Men jämfört med maj–juli 2017 har priserna sjunkit med två procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

I hela Västra Götalands län har priserna däremot gått upp. En procent dyrare var det att köpa små hus i maj-juli jämfört februari-mars. Priset var två procent dyrare jämfört med föregående år.

Ojämt i landet

Mellan tremånadersperioderna har priserna stigit i tio län och fallit i åtta län. I resterande län var priserna oförändrade. Störst förändring var i Västernorrlands län där priserna under maj-juli hade sjunkit med sex procent.

På årsbasis har priserna stigit i 15 av 21 län. I fyra län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade. I Blekinge län var priserna sex procent dyrare medan tappet var som störst i Stockholms län och i Stor-Stockholm, där sjönk priserna med sex procent.

ANNONS

Fakta: Prisutveckling i olika regioner

Småhusprisernas utveckling i procent under maj–juli i olika län och storstadsregioner:

Region Från föregående period Från föregående år

Stor-Göteborg 0 -2

Västra Götalands län 1 2

Jämtlands län 3 1

Kalmar län 3 5

Hallands län 2 0

Värmlands län 2 4

Norrbottens län 2 2

Örebro län 2 5

Södermanlands län 2 1

Gävleborgs län 1 4

Östergötlands län 1 -1

Kronobergs län 0 1

Uppsala län 0 -2

Gotlands län 0 0

Blekinge län -1 6

Västerbottens län -1 2

Skåne län -1 2

Stockholms län -1 -6

Jönköpings län -2 4

Dalarnas län -3 1

Västmanlands län -3 1

Västernorrlands län -6 -1

Stor-Stockholm -1 -6

Stor-Malmö -1 2

Källa: SCB. Statistiken gäller småhus för permanentboende – både villor, parhus, rad- och kedjehus – samt fastigheter upplåtna med tomträtt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS