Firman säger sig ligga i Göteborg men den gatuadress de anger existerar inte.
Firman säger sig ligga i Göteborg men den gatuadress de anger existerar inte.

Billig bikini kan vara bluff

ANNONS
|

Butiken är nystartad och annonserar bland annat på Facebook. Den erbjuder baddräkter till vad som uppges vara mindre än hälften av ordinarie pris.

Konsumentverket har fått åtta anmälningar mot firman på två veckor. Alla berättar samma sak: pengarna har dragits från deras konto men någon bikini har de inte sett till. Kunder har mejlat och ringt men inte lyckats nå säljaren.

Firman säger sig ligga i Göteborg men den gatuadress de anger existerar inte. Webbsidan är registerad på en person i Danmark. För kundtjänst hänvisar Summerbikini till ett rumänskt telefonnnummer.

ANNONS

På företagets Facebooksida stod på onsdagen följande: " Vi är för närvarande under stor press. (...) Ursäkta mig många gånger till den långa leveranstiden. Det är synd om oss." Kritiska kommentarer från kunder, som bland annat hotat med polisanmälan, har tagits bort.

GP har förgäves sökt företaget per mejl och telefon. När vi ringer kundtjänstnumret på den angivna telefontiden svarar en spökröst på engelska: "Numret är felaktigt".

På nätet finns också en nästan identisk sida med namnet Dreambikini. Den har samma bilder och erbjudanden men uppger en gatuadress i den danska staden Brønderslev. Denna adress existerar inte heller i verkligheten.

ANNONS