Bico säljer fiaskoförvärv – för 12 kronor

Medicinteknikkoncernen Bico gör mångmiljonförlust efter försäljningen av finska dotterbolaget Ginolis, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Biobläck- och medicinteknikbolaget Bico ser över företagsportföljen. Enligt ett pressmeddelande har Erik Gatenholms medtechkoncern tvingats göra sig av med finska dotterbolaget Ginolis.

Köpeskillingen? En euro (eller ungefär 12 kronor).

Köparen är Ginolis nuvarande vd Kauko Väinämö och avyttringen uppskattas resultera i en förlust på 25 miljoner kronor. Det slutgiltiga rearesultatet av försäljningen kommer att redovisas först i fjärde kvartalsrapporten, meddelar Bico.

Skälet till förlustförsäljningen är att det finska bolaget inte ska ha lyckats ställa om tillräckligt snabbt efter covid-nedgången.

"Trots att Ginolis kostnadsbas har justerats under 2023 har inte orderingången motsvarat förväntningarna”, uppger Bico i pressmeddelandet.

ANNONS

Tolvkronorsförsäljningen kommer med en klausul som gör Bico berättigade till 70 procent av köpeskillingen om Ginolis säljs inom tre år från och med avyttringen.

LÄS MER:Maria Forss ny vd för Bico

LÄS MER:Bolagen från Göteborg som kraschat på börsen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS