Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bianca Ingrosso går med rekordvinst enligt hennes bolags senaste årsredovisning.  Bild: Erik Simander
Bianca Ingrosso går med rekordvinst enligt hennes bolags senaste årsredovisning. Bild: Erik Simander

Bianca Ingrossos rekordvinst på 27 miljoner

Med en massiv följarskara på sociala medier och på tv har Bianca Ingrosso nu gått med storvinst på 27 miljoner kronor. Det senaste bokslutet visar att hennes bolag slagit nytt rekord.

Bianca Ingrosso har sedan flera år tillbaka varit ett känt namn i influencervärlden. Hon syns i TV, på Youtube och har flera sponsrade samarbeten på hennes Instagram som följs av 1,1 miljoner människor.

Svenska Dagbladet har tagit del av 2019s årsredovisning för Bianca Ingrossos aktiebolag. Bolagets totala intäkter var på 34 miljoner kronor, dubbelt så mycket som förra året. Enligt årsredovisningen ägnar sig Bianca Ingrosso AB åt ”bloggverksamhet, annonsplatsförsäljning, reklaminlägg och diverse uppdrag inom mode och make-up på olika sociala medier och därmed förenlig verksamhet”.

Mer konkret vad pengarna har kommit ifrån visar inte den offentliga årsredovisningen men troligtvis kommer intäkterna främst från betalda samarbeten.

– Det är Caia, det är tv-jobben, det är influencer samarbeten, säger Bianca Ingrosso till Aftonbladet.

Bianca är även delägare i sminkföretaget Beauty Icons AB, som driver sminkmärket Caia Cosmetics. Den senaste årsredovisningen med vinstrekord gäller däremot endast Biancas eget aktiebolag, Bianca Ingrosso AB.

LÄS MER: Bianca Ingrosso fälld för sexistisk reklam

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.