Bianca Ingrossos rekordår – under pandemin

2020 blev ett ekonomiskt rekordår för Bianca Ingrosso, 26. Efter att ha sålt sin andel i kosmetikaföretaget Caia Cosmetics till norska riskkapitalister och plockat ut utdelning gör hennes bolag Sammy Holding AB en vinst på 202 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

ANNONS
|

Huvuddelen av vinsten kommer av att den 26-åriga influencern förra året sålde sin andel på 29 procent i sminkbolaget Caia Cosmetics för 145 miljoner kronor till det norska riskkapitalbolaget Verdane.

Hon plockade samtidigt ut drygt 57 miljoner i utdelning ur dotterbolaget Bianca Ingrosso AB, skriver Expressen. Pengarna hamnade i Sammy Holding AB.

Detta att jämföra med 2019 då Sammy Holding gjorde en vinst på i sammanhanget blygsamma 1,3 miljoner kronor.

Bianca Ingrosso ska inte ha tagit ut någon utdelning ur Sammy Holding AB.

Caia Cosmetics, som låg i bolaget Beauty Icons AB, grundades så sent som 2018 av Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch.

ANNONS

LÄS MER:Rami vann 6,6 miljoner – så har livet förändrats

LÄS MER:Mensreklam med Bianca Ingrosso fälld hos RO

Följs av 1,2 miljoner människor

Trots försäljningen är Bianca Ingrosso kvar i bolaget. Efter köpet gjorde det norska riskkapitalbolaget en nyemission där Sammy Holding enligt Expressen köpte tillbaka aktier i Caia Cosmetics till ett värde av 72,4 miljoner kronor, vilket indikerar att hon äger hälften så mycket av bolaget som tidigare.

Dotterbolaget Bianca Ingrosso AB, som bedriver ”bloggverksamhet, annonsplatsförsäljning, reklaminlägg och diverse uppdrag inom mode och make-up på olika sociala medier”, omsatte 34,7 miljoner kronor under 2020 – i nivå med året tidigare.

Bianca Ingrosso är en av Sveriges mest kända entreprenörer och influencers, med 1,2 miljoner följare på Instagram.

GP söker Bianca Ingrosso.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS