Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bianca Ingrossos skönhetsföretag går som tåget. Förra året gjorde bolaget en vinst på hela 91 miljoner kronor.  Bild: Jessica Gow/TT
Bianca Ingrossos skönhetsföretag går som tåget. Förra året gjorde bolaget en vinst på hela 91 miljoner kronor. Bild: Jessica Gow/TT

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics dubblar vinsten

Bianca Ingrossos skönhetsföretag går som tåget. Förra året gjorde bolaget en vinst på hela 91 miljoner kronor, skriver Breakit.

Det har varit många turer i nyhetsrapporteringen kring influencern Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics. Företaget har fällts inte mindre än sju gånger hos reklamombudsmannen.

Även Konsumentverket har mottagit anmälningar ett flertal gånger gällande Caia Cosmetics julkalender, som sålde slut på några timmar. Många ansåg att innehållet i kalendern inte motiverade det höga priset som låg på nära 1 800 kronor.

Ökat omsättningen med över 100 procent

Trots detta har 2021 visat sig vara ett väldigt lukrativt år för bolaget, som nu redovisar en vinst på 91 miljoner kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket jämfört med vinsten på 45 miljoner 2020, skriver Breakit.

I en intervju i podcasten Framtidens e-handel berättar företagets vd Adeleine Sterner att omsättningen i bolaget ökade från 149,6 miljoner kronor 2020 till hela 320,3 miljoner kronor under 2021, en ökning med 115 procent.

Dock har hon varit försiktig med att slå på stora trumman om lönsamheten. I mitten av juli säger hon till Breakit att bolaget har en “healthy profit”, men vill då inte gå närmare in på detaljer kring vinsten.

Vinsten delas mellan ägarna

Hela vinsten delades mellan ägarna, där största ägaren är riskkapitalbolaget Verdane som äger 60 procent. Bianca Ingrosso själv äger 11,5 procent av bolaget. Övriga är hennes manager Vanessa Lindblad, samt grundarna Mikael Snabb och Jesper Matsch.

Under 2022 har även vd:n Adeleine Sterner köpt in sig i bolaget.

– Fjolåret var ett fantastiskt år. Det går inte att sticka under stol med. All heder både till grundarna och teamet som har lyckats med det. Och till våra fantastiska kunder som gillar det vi gör”, säger Adeline Sterner till Breakit.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso ger sig in i smyckesbranchen

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso gör ny mångmiljonvinst

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos sminkbolag fälls för sexism – för fjärde gången

LÄS OCKSÅ: Här är alla gånger Bianca Ingrossos sminkbolag fällts av RO

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi