Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finansminister Magdalena Andersson (S). Bild: Nils Petter Nilsson
Finansminister Magdalena Andersson (S). Bild: Nils Petter Nilsson

Beskedet: Sekretessen för korttidspermitteringar slopas

Alla beslut om vilka företag som får permitteringsstöd kommer att offentliggöras. Det har regeringen nu beslutat tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna, skriver SVT.

Regeringens stöd till företag som korttidspermitterar beräknas landa på 43 miljarder kronor i år. Men när journalister och allmänhet velat få information om vilka företag det rör sig om har Tillväxtverket sagt nej, men hänvisning till affärssekretess.

LÄS MER: Magdalena Andersson (S) om sin oro för Västsverige

Det har mött kritik och nu meddelar finansminister Magdalena Andersson (S) att regeringen ihop med Centerpartiet och Liberalerna kommit överens om att föreslå undantag från sekretessen, som ska börja gälla första juli 2021.

– Det är viktigt att både journalister och allmänhet kan granska korttidsstöden, säger Magdalena Andersson till SVT.

Hon säger vidare till SVT att sekretessen kan lättas på utan att viktiga affärshemligheter röjs.

– Företag skickar in en massa underlagsmaterial. Det kommer inte bli offentligt, utan det är själva besluten om vilka som får stöd, och hur stora stödbeloppen är som blir offentligt.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.