Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Beskedet: Då reser flygbolaget från Göteborg igen

Flygbolaget Bra återupptar flygtrafiken från mitten av maj, skriver Sydsvenskan.
Detta efter att deras plan stått stilla sedan april förra året.

Med start den 12 maj kommer trafiken mellan Landvetter och Bromma flygplats startas upp.

Övriga återstartade linjer är de från Bromma till Malmö, Visby, Ängelholm och Umeå.

LÄS MER: Fler än 140 000 utlandsresenärer i februari

Ytterligare ett antal inrikeslinjer väntas starta i slutet av juni, bland annat mellan Göteborg och Visby. I augusti återstartar ytterligare fler av Bras linjer.

Bras trafik har varit parkerad sedan i april 2020 och förra året genomgick bolaget en rekonstruktion och sade upp 600 anställda.

Ulrika Matsgård, kommersiell chef på Bra, säger till Sydsvenskan att flera av de som blev av med jobbet förra året nu kommer återanställas.

– Vi kommer dock att vara ett ungefär hälften så stort bolag post-corona och därmed hälften av tjänsterna, säger Ulrika Matsgård.

Coronapandemin har slagit hårt mot flygbranschen i stort. Det senaste året har Swedavia, som driver tio av Sveriges största flygplatser tappat över 34 miljoner resenärer.

I februari i år var antalet resenärer hos Swedavias flygplatser 271 000, en tiondel jämfört med februari förra året. Landvetter flygplats hade nära 32 000 resenärer, en minskning med 92 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.