Beskedet: Cementas svar på hur man ska klara krisen

Klockan 10.00 på fredagen kommer Cementa med besked under en presskonferens om hur bolaget tänker trygga cementförsörjningen i landet, efter att produktionen måste stoppas på Gotland.

ANNONS
|

I dag kommer Cementa med nya besked om hur företaget tänker hantera den aviserade nedläggningen av kalkstensbrottet i Slite.

LÄS MER:Planerna för Cementa i lagrådets händer

LÄS MER:Kritik mot regeringens planer för Cementa

I juli beslutade Mark- och miljööverdomstolen att avvisa Cementas ansökan om förnyat tillstånd att bryta kalksten i de befintliga täkterna i Slite på Gotland. Och Högsta Domstolen nobbade Cementas begäran om prövningstillstånd.

Beslutet möttes av ett ramaskri både inom byggbranschen men också politiskt, eftersom det kommer att skapa ett krisläge inom svensk byggindustri.

Cementas Slitefabrik står för drygt 75 procent av det svenska behovet av cement och är den största spelaren för att trygga landets cementförsörjning.

Regeringen har öppnat för att ge Cementa möjlighet att under en begränsad tid driva verksamheten vidare, fram till sommaren 2022.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS