Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Storsatsar och nyanställer. Bara Sisjöns nya varuhus behöver 250 medarbetare, berättar Johan Saxne.

Bauhaus söker 250 nya medarbetare

Byggvaruhuskedjan Bauhaus öppnar nytt varuhus i Sisjön och söker 250 medarbetare. Företaget vill också ha en citybutik i Göteborg.

Bauhaus står inför en ny stor expansionsfas i Sverige med flera nya varuhus och affärsområden.
Byggvaruhuset i Sisjön är under byggnad och kommer att vara klart någon gång i september.
- Vi gör en väldig offensiv i hela landet när det gäller rekryteringar, vi kommer att anställa 1 100 personer innan juli, varav 250 är i Göteborg. Och det är egentligen bara startantalet på befintliga varuhus, säger marknadschefen Johan Saxne.
- Vi har redan börjat anställa folk, men det är inte jätteenkelt att hitta rätt personal i dagens läge, säger han.


Bauhaus behöver personal både inom sälj och logistik, men med arbetstider från sex på morgonen till åtta på kvällen, sju dagar i veckan, har byggkedjan ett tufft uppdrag att få rätt bemanning och fylla upp hela schemat.


Den tyska byggkedjan gjorde en storsatsning på Sverige 2008, och startade fyra varuhus. Nu har man en liknande strategi. Sisjön är redan under byggnation, och man har ytterligare tre varuhus i landet som ligger och väntar på att alla kontrakt ska skrivas under. Och man vill gärna växa ytterligare i Göteborg.


- Det är ingen hemlighet att vi försöker få till ytterligare ett varuhus i Göteborgsregionen. Vi har hållit på i många år för att hitta rätt läge, inte minst i cityläge. Vi vill gärna komma närmare in i city med mindre enheter. Där kan vi koppla ihop vår webbförsäljning med fysiska butiker, säger Johan Saxne.


Bauhaus nya affärsområde med montageservice är en av de verksamheter som har ökat mest senaste tiden.
- Kunderna vill gärna köpa produkten själv, men hinner kanske inte eller tycker att det är enklare om någon annan tar de mindre projekten. Så vi säljer till exempel en toalett, och sedan får man hjälp att få den monterad, säger han.
Bauhaus kontrakterar hantverkare till varuhusen som utför de tjänsterna åt kunderna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.