"Barnförbjudet" på årets Baby- och barnmässa

ANNONS
|

Det är nionde gången mässan genomförs, och för första gången kommer en av scenerna att vara "barnförbjuden" och enbart ta upp frågor kring föräldraskap.

Föreläsningarna handlar bland annat om huruvida man ska vaccinera eller inte, om barnuppfostran och om första tiden hemma med en nyfödd bebis. Dessutom ska författaren och utbildaren Karin Salmson prata under rubriken "Ge barn 100 möjligheter i stället för 2", om hur föräldrar kan undvika att hamna i genusfällor.

– Karin Salmson använder lässtunden som en plats där man kan arbeta med frågan, och berättar om hur flickor och pojkar kan ges möjlighet att utveckla olika sidor av sig själva, säger . Hon ger även konkreta exempel på genusfällor. Vi har också en föreläsning om hur viktigt det är att tänka på stress, hur vardagsliv och tidspress påverkar barnens hälsa, säger AnnaSara Perslow, kommunikationsansvarig på Baby- och barnmässan.

ANNONS

Profiler som Magnus Hedman och Ebba Kleberg von Sydow kommer till mässan, liksom ett antal föräldrabloggare. Dessutom ska mellan 80 och 100 utställare att finnas på plats – och där kan AnnaSara Perslow se en växande trend.

– På produktsidan kan man se mycket ekologiskt tänk just nu, det känns kul att säga. Det gäller prylar, kläder och matlagning, vad man stoppar i ungarna. Där märker man att föräldrarna är beredda att lägga några extra kronor för en ekologisk vara.

Det blir också aktiviteter för barn – bland annat disco, babymassage, fotografering, och sång och lek med Nassim Al Fakir.

Fakta: Baby- och barnmässan

Pågår 28-30 mars på Svenska mässan.

Mässan vänder sig till föräldrar och barn, och alla som har barn i sin närhet: mor- och farföräldrar, gudföräldrar och andra.

Förra året kom 8 000 vuxna besökare och 4 000 barn.

ANNONS