Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den amerikanska storbankens vd Jamie Dimon är skeptisk mot Bitcoin.  Bild: Jacquelyn Martin
Den amerikanska storbankens vd Jamie Dimon är skeptisk mot Bitcoin. Bild: Jacquelyn Martin

Banktoppens utspel: ”Bitcoin är värdelöst”

Den amerikanska bankjätten JP Morgans vd Jamie Dimon kallade vid ett anförande i måndags kryptovalutan Bitcoin ”värdelös”. Ändå närmar sig Bitcoin toppnoteringen från tidigare i år.

Vad JP Morgans vd egentligen tycker om kryptovalutor i allmänhet, och Bitcoin i synnerhet, går inte att missta.

– Personligen tycker jag att Bitcoin är värdelöst, sade vd Jamie Dimon i ett anförande i måndags, enligt börssajten Marketwatch.

Trots chefens bristande kärlek till den digitala valutan erbjuder banken JP Morgan exponering mot kryptofonder sedan i somras. Enligt Dimon är bankens kunder vuxna människor som är fullt benägna att fatta egna beslut.

– De (kunderna) håller inte med (mig). Det är det som gör marknaden till marknaden, säger Dimon.

LÄS MER: Välkänd meme säljs på nätet – för hundratusentals kronor

LÄS MER: Mr Goxx slår kända investeraren – trots att han är hamster

Varit negativ i flera år

Det är inte första gången som Jamie Dimon uttalar sig negativt om kryptovalutor och Bitcoin. Enligt Twitter-användaren Ryan Selkis har JP Morgan-chefen i flera år kallat Bitcoin för bland annat ”kattguld” och ”bedrägeri”.

Dimons kommentarer kommer mitt under pågående uppgång för den digitala valutan. Kursen har stigit snabbt sedan i slutet av september, och börjar återigen närma sig toppnoteringen på omkring 65 000 dollar från i våras. För tillfället är en Bitcoin värd drygt 57 000 dollar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.