Balders VD erik selin
Balders VD erik selin Bild: Olof Ohlsson

Balder fortsätter att öka något

Göteborgska fastighetsbolaget Balder ökar både förvaltningsresultat och hyresintäkter svagt under fjärde kvartalet. Det är svåra tider nu, konstaterar storägaren Erik Selin.

ANNONS
|

Årets förvaltningsresultat uppgick till 4 900 miljoner kronor mot 4 604 miljoner kronor för samma period i fjol.

Hyresintäkterna uppgick till 8 134 miljoner kronor mot 7 609 miljoner kronor under 2019, och resultatet efter skatt blev 6 541 miljoner kronor mot 8 958 miljoner kronor för samma period i fjol.

LÄS MER:Erik Selin om Sernekes agerande: ”Väldigt dumt”

LÄS MER:Erik Selins Balder i ny miljardaffär

Resultatet pressades på grund av lägre intäkter för hotellfastigheterna, lägre resultat från Collector samt hyresrabatter på grund av pandemin, skriver Balder i bokslutet.

– Utbrottet av coronapandemin har fått en oerhört stark påverkan på samhället och världens börser och ännu har vi tyvärr inte sett slutet på detta, skriver vd:n och storägaren Erik Selin i en kommentar i rapporten.

ANNONS

Han fortsätter:

– Trots svåra tider just nu så försöker vi se över nästa krön och fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.

Föreslår noll kronor i utdelning

Styrelsen föreslår årsstämman att ingen aktieutdelning lämnas.

Erik Selin passar på att lyfta fram strukturaffären Balder gjorde med Serneke i slutet av året.

– Det känns mycket glädjande att få bidra till förverkligandet av ett så unikt stadsutvecklingsprojekt som Karlatornet är. Investeringen i Karlatornet ingår som en del i en långsiktig affär mellan Balder och Serneke, som omfattar nästan1 400 hyresrätter och drygt 12 000 kvm kommersiella lokaler, skriver han.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS