Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Selins fastighetsbolag Balder går starkt i det första kvartalet av 2021. Bild: Olof Ohlsson
Erik Selins fastighetsbolag Balder går starkt i det första kvartalet av 2021. Bild: Olof Ohlsson

Balder förbättrar resultatet i första kvartalet – trots pandemin

Trots fortsatta effekter av coronapandemin förbättrar fastighetsbolaget Balder resultatet i det första kvartalet. Hyresintäkterna ökar med nästan 100 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

Erik Selins Balder, som har sin bas i Göteborg, går starkt i det första kvartalet av 2021 och redovisar ett förvaltningsresultat på 1 088 miljoner kronor. Det kan jämföras med 965 miljoner under samma kvartal förra året, och innebär en ökning med 9 procent per aktie.

Även hyresintäkterna stiger från 2 023 miljoner till 2 118 miljoner kronor – trots fortsatta effekter av coronapandemin.

LÄS MER: Erik Selin storinvesterar – i egna Göteborgsbanken

LÄS MER: Erik Selins Balder köper norskt fastighetsbolag – värt 9 miljarder

Hotellsegmentet värst drabbat av pandemin

Hotell, restauranger och butiksverksamheter i citykärnor är bland de värst drabbade, skriver vd och storägare Erik Selin i en kommentar i rapporten:

”Vi har under kvartalet haft en negativ påverkan av pandemin, jämfört med första kvartalet föregående år, främst inom vårt hotellsegment men även på cityhandel, restaurang samt bostäderna i Finland.”

Resultatet efter skatt landade på 2 896 miljoner kronor, mot 1 228 miljoner förra året.

LÄS MER: Erik Selin om bristen på kvinnor i fastighetsbranschen: ”Har andra intressen”

Selin: Anar en möjlig återgång till normala rutiner

Erik Selin lyfter bland annat Balders förvärv av det norska fastighetsbolaget Asset Buyout Partners där tillträde väntas i sommar.

– Vi ser detta förvärv som en fantastisk möjlighet för Balder att utöka sin närvaro i Norge, med fastigheter och platser perfekt positionerade för nuvarande och framtida industrier, kommenterade Erik Selin i samband med att förvärvat annonserades i förra veckan.

Nu tror fastighetsmiljardären på en successiv återgång till det normala under året:

”I takt med att vaccinationerna fortskrider runt om i landet börjar vi med försiktig optimism nu ana en möjlig återgång till normala rutiner i höst”, skriver Erik Selin i rapporten.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.