Erik Selins fastighetsbolag Balder går starkt i det första kvartalet av 2021.
Erik Selins fastighetsbolag Balder går starkt i det första kvartalet av 2021. Bild: Olof Ohlsson

Balder förbättrar resultatet i första kvartalet – trots pandemin

Trots fortsatta effekter av coronapandemin förbättrar fastighetsbolaget Balder resultatet i det första kvartalet. Hyresintäkterna ökar med nästan 100 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

ANNONS
|

Erik Selins Balder, som har sin bas i Göteborg, går starkt i det första kvartalet av 2021 och redovisar ett förvaltningsresultat på 1 088 miljoner kronor. Det kan jämföras med 965 miljoner under samma kvartal förra året, och innebär en ökning med 9 procent per aktie.

Även hyresintäkterna stiger från 2 023 miljoner till 2 118 miljoner kronor – trots fortsatta effekter av coronapandemin.

LÄS MER:Erik Selin storinvesterar – i egna Göteborgsbanken

LÄS MER:Erik Selins Balder köper norskt fastighetsbolag – värt 9 miljarder

Hotellsegmentet värst drabbat av pandemin

Hotell, restauranger och butiksverksamheter i citykärnor är bland de värst drabbade, skriver vd och storägare Erik Selin i en kommentar i rapporten:

”Vi har under kvartalet haft en negativ påverkan av pandemin, jämfört med första kvartalet föregående år, främst inom vårt hotellsegment men även på cityhandel, restaurang samt bostäderna i Finland.”

ANNONS

Resultatet efter skatt landade på 2 896 miljoner kronor, mot 1 228 miljoner förra året.

LÄS MER:Erik Selin om bristen på kvinnor i fastighetsbranschen: ”Har andra intressen”

Selin: Anar en möjlig återgång till normala rutiner

Erik Selin lyfter bland annat Balders förvärv av det norska fastighetsbolaget Asset Buyout Partners där tillträde väntas i sommar.

– Vi ser detta förvärv som en fantastisk möjlighet för Balder att utöka sin närvaro i Norge, med fastigheter och platser perfekt positionerade för nuvarande och framtida industrier, kommenterade Erik Selin i samband med att förvärvat annonserades i förra veckan.

Nu tror fastighetsmiljardären på en successiv återgång till det normala under året:

”I takt med att vaccinationerna fortskrider runt om i landet börjar vi med försiktig optimism nu ana en möjlig återgång till normala rutiner i höst”, skriver Erik Selin i rapporten.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS