Börsslakt för västsvenska modejätten

Modejätten Nellys aktie faller brant på Stockholmsbörsen under onsdagen. Klockan 13.30 var Boråsbolagets aktie ned 17 procent.

ANNONS
|

Bakgrunden till kursfallet är den kvartalsrapport för tredje kvartalet som släpptes på onsdagen. Rapporten visade ett rörelseresultat på minus 27 miljoner, mot knappt en miljon i förlust motsvarande tid förra året.

En annan negativ nyhet var andelen returvaror ökade till 37 procent från 35,5 procent samma tid ifjol.

LÄS MER:Praktikanter och tidigare anställda i uppror mot arbetsmiljön på NA-KD

Enligt Nelly beror den ökade returgraden huvudsakligen på att försäljningen inom vissa kategorier inom vardagsmodet med en relativt hög returgrad ökat med än genomsnittet.

LÄS MER:I Gamlestaden växer mode-Sveriges doldis – NA-KD omsätter miljarder

Bland de positiva nyheterna nämner klädjätten en tillväxt på 2,1 procent för kvartalet, samt ett designsamarbete med Bianca Ingrosso som genererat både uppmärksamhet och försäljning.

Klockan 13,30 på onsdagen var aktien ned 17 procent och handlas nu för drygt 30,6 kronor, vilket är årslägsta.

ANNONS

Hittills i år har aktien tappat 13,5 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här: https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS