Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Småspararfavoriten Aegirbios aktie faller tungt på Stockholmsbörsen under tisdagen. Klockan 15.30 var aktien ned drygt 13 procent. De senaste tre månaderna har aktien tappat 90 procent. Bild: JESSICA GOW / TT
Småspararfavoriten Aegirbios aktie faller tungt på Stockholmsbörsen under tisdagen. Klockan 15.30 var aktien ned drygt 13 procent. De senaste tre månaderna har aktien tappat 90 procent. Bild: JESSICA GOW / TT

Börsslakt för småspararfavoriten – igen

Småspararfavoriten Aegirbios aktie faller tungt på Stockholmsbörsen under tisdagen. Klockan 15.30 var aktien ned drygt 13 procent. De senaste tre månaderna har aktien tappat 90 procent.

Bakgrunden är att bolaget på tisdagen släppte sin rapport för tredje kvartalet, vilken inte föll marknaden i smaken. Omsättningen landade på 5,3 miljoner kronor och en förlust före skatt på nära 25 miljoner kronor.

Bolaget har kommit att bli en småspararfavorit och mellan januari och juli i år steg Aegirbios aktie med 1 700 procent. Men sedan dess har aktien rasat med 90 procent, detta efter att kommunicerade affärer inte nått i mål samtidigt som ett av bolagets samarbetspartners kopplats till ett bedrägerimål, skriver Di.

Aegirbio är ett diagnostikföretag som bildades 2019 och har det senaste året bland annat tillverkat covidtester. I juni 2020 noterades bolaget på First North Growth Market.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.