Överraskade alla. Torsten Jansson har fått in New Wave på tillväxtspåret igen.
Överraskade alla. Torsten Jansson har fått in New Wave på tillväxtspåret igen.

Börsfnatt efter en riktig vinstvarning

Göteborgska New Wave kurs rusade med över 16 procent på Stockholmsbörsen efter en oväntad omvänd "vinstvarning".

ANNONS
|

Modeföretaget New Waves börskurs rusade med över 16 procent under onsdagen efter att bolaget kommit med ett pressmeddelande där man aviserade ett kraftigt ökat resultat inför kvartalsrapporten den 18 augusti.

New Wave Groups omsättning ökade med sex procent under andra kvartalet 2016 till 1257 miljoner kronor, mot 1191 miljoner kronor för samma period i fjol. Rörelseresultatet landade på 100 miljoner kronor mot 49 miljoner kronor i fjol. Siffror som ligger långt över analytikernas förväntningar.

- Vi har jobbat hårt i ett och ett halvt år på att få upp våra varulager till rätt nivå, och vi har lanserat mycket nya produkter och haft en hög aktivitet på marknadsföringen. Och nu när försäljningen fortsätter att växa och kostnaderna hamnar mer i balans, då kommer ju resultatet i stor omfattning, säger Torsten Jansson, vd för New Wave.

ANNONS

Finanskrisen slog hårt mot New Wave, och därefter har företaget haft några riktigt jobbiga år.

- Det är först de sista ett och ett halvt åren som vi har haft onormalt full fart på produktutveckling och marknadsföring. Vi har fått jobba ikapp detta under många år, säger han.

Vilka marknader som fungerar bäst får han inte svara på, eftersom det råder "tyst period" en månad inför rapporten.

Bland de nya produkter New Wave haft framgångar med är Cutter & Buck, som är ett varumärke för golfkläder som bland andra Annika Sörenstam använder. Man har också lanserat skjortmärket J Harvest & Frost och en kollektion med svanenmärkta miljövänliga kläder.

ANNONS