Börsen rusar – men Volvo Cars tappar

Stockholmsbörsen återhämtar sig på måndagen efter fredagens kraftiga ras. Klockan 11.30 var lyftet 1,3 procent. Volvo Cars aktie är däremot ner två procent – mest av alla storbolag.

ANNONS
|

Volvo Cars fall kommer trots att banken DNB har försett aktien med en köprekommendation och en riktkurs på 86 kronor per aktie. I dagsläget värderas Volvo Cars aktie till 69 kronor.

LÄS MER:Det kan bli några stökiga veckor på börsen

LÄS MER:Ny virusskräck sänker börserna

DNB anser att bolagets transformation under det senaste decenniet innebär att Volvo Cars har en ledarposition, pole position, i elbilsracet.

Stockholmsbörsen är upp 1,3 procent efter att ha fått uppleva en svart fredag. OMXS-index gick ned 3,4 procent och OMX-30 var ned 4,0 procent, årets sämsta handelsdag. För hela veckan gick det breda indexet ned 5,0 procent.

Fredagens kursfall hängde samman med att många länder nu väljer att stänga ned gränserna i samband med att den nya covid-varianten omikron upptäckts.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS