Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Börsen tappar fart.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Börsen inleder veckan neråt

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan nedåt i linje med utvecklingen i Europa. Oro för vad som ska hända i Italien, tynger marknaderna.

Stockholmsbörsens breda OMXS-index backade 0,3 procent. Ett stundande nyval i Italien spökar på börserna efter beskedet att den tilltänkta regeringen har kastat in handduken.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ur svensk horisont märks en fortsatt kraftig nedgång för Telia som backade 1,7 procent, detta i spår av fredagens nyhet om att Telia för samtal om att köpa Bonniers-koncernens tv-del. Till dagens förlorare hör också H&M, vars aktie backade 1,9 procent.

Bland övriga storbolag vars aktier rörde på sig finns skogsbolaget SCA med en uppgång på 1,2 procent. Bolagets hygienavknoppning Essity föll i stället med 1,8 procent.

Skandalomsusade Fingerprint steg 1,7 procent inför tisdagens stämma.

På de europeiska storbörserna backar Frankfurts DAX-index med 0,4 procent medan CAC-index i Paris noterar också nedgång, minus 0,6 procent. Londonbörsen håller stängt i dag.

Milanobörsen har åkt berg- och dalbana med en kraftig uppgång under morgonen med två procent som därefter förbyttes i nedgång med lika mycket, minus 2,0 procent.