Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter botten i mars har Stockholmsbörsen ökat med 30 procent. Bild: Terje Pedersen
Efter botten i mars har Stockholmsbörsen ökat med 30 procent. Bild: Terje Pedersen

Börsen fortsätter upp – samma nivå som oktober

Börsen öppna åter uppåt, efter måndagens starka uppgång. Stockholmsbörsen har nu gått upp med 30 procent sedan botten i mars.

Det breda indexet på Stockholmsbörsen öppnade upp med en knapp procent på tisdagsmorgonen, efter gårdagens uppgång med ett par procent. Detta efter att Asienbörserna stigit markant – bland annat efter beskedet om att Japan ska öppna upp igen.

Börsnivån nu ligger på ungefär samma nivå som den gjorde 6 mars, då kursen precis hade börjat rasa efter att coronapandemin skapat oro på världsmarknaderna. Det är också samma nivå, 623, som börsen hade i mitten av oktober i fjol, innan den fortsatte stiga till den högsta kursen någonsin i februari i år.

Börsen har nu gått upp 30 procent sedan 23 mars då den nådde botten på grund av coronas påverkan.

En bakgrund till uppgångarna på olika börser på senaste tiden har varit optimism kring utvecklingen kring coronavaccin.

Bland aktier som går bra på tisdagen hör verkstadsjättarna och Göteborgsföretagen SKF och Volvo som ökade med mellan 2 och 2,5 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.