Volvo Cars SUV-modeller låg bakom aprilförsäljningens högre siffror, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Volvo Cars SUV-modeller låg bakom aprilförsäljningens högre siffror, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Bättre försäljning för Volvo Cars

Fordonsjätten Volvo Cars såg en vårvarm försäljning i april. Under månaden sålde bolaget över 55 000 bilar, en uppgång jämfört med samma månad i fjol.

ANNONS
|

Geelyägda Volvo Cars internationella försäljning ökade med 7,4 procent i april jämfört med samma månad i fjol. Under månaden lyckades fordonstillverkaren sälja 56 535 bilar, med tillväxt i Kina, Europa och USA.

– Vår försäljningstillväxt följer på att vårt nya modellprogram har tagits emot väl i alla regioner, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars.

Han pekar bland annat på den större efterfrågan av Volvos SUV-modeller.

Särskilt starkt gick modellerna XC60 och XC40. Uppgången i volymerna kan också härledas till en förbättrad försäljning av Volvos nya V60 och den USA-tillverkade S60-sedanen, säger Elfström till GP.

Starkast i öst

Kina var Volvos starkaste marknad i april – där steg andelen sålda bilar med 16,8 procent jämfört med för ett år sedan. I Europa såg fordonsjätten en försäljningstillväxt om 6,1 procent medan den amerikanska marknaden klättrade med 0,4 procent.

ANNONS

Att Volvo Cars inte såg samma framgång i USA under april som i de andra regionerna oroar inte Elfström.

– Hittills i år har vi ökat med 7 procent i USA och vi tror på fortsatt stabil uppgång, särskilt då vi introducerat vårt nya modellprogram med den lokalt tillverkade S60-modellen, säger presstalespersonen Stefan Elfström.

Sedan årsskiftet har Volvo Cars sålt 217 855 bilar, en ökning om 8,9 procent jämfört med perioden januari-april 2018.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS