Platzers vd P-G Persson är helnöjd med hur bolaget utvecklas.
Platzers vd P-G Persson är helnöjd med hur bolaget utvecklas. Bild: Platzer

Bästa resultatet någonsin för Platzer

Göteborgska fastighetsföretaget Platzer fortsätter att växa. Hyresintäkterna ökade till 276 miljoner kronor under andra kvartalet, mot 254 miljoner kronor för samma tid i fjol.

ANNONS
|

Platzers förvaltningsresultat uppgick till 149 miljoner kronor, det vill säga summan av driftnetto, försäljnings- och administrationskostnader samt finansnetto, jämfört med 128 miljoner kronor för första kvartalet i fjol.

Driftsöverskottet var nära 20 miljoner kronor högre än 2018 samma tid.

– Under andra kvartalet 2019 nådde vi nya högstanivåer för ett enskilt kvartal både vad gäller driftsöverskott och förvaltningsresultat, säger vd:n P-G Persson i en kommentar till rapporten.

Hemligheten bakom framgångarna ligger i att Platzer växte genom investeringar och värdeökningar under första halvåret med nära 1,2 miljarder kronor.

Storaffärer under våren

– Under andra kvartalet avslutade vi stora uthyrningar i Gårda, Gullbergsvass, Skeppsbron och Södra Änggården. Uthyrningarna skapar värdeökningar både på kort och lång sikt samt framtida kassaflöde. Våra hyresintäkter från tecknade hyreskontrakt, som inte inräknas i intjäningsförmågan, är rekordhöga och uppgår till nästan 170 miljoner kronor, säger P-G Persson.

ANNONS

Några av de storaffärer Platzer gjort på senare tid är utvecklingen av Internationella Engelska skolan i Änggården för 900 elever som ska stå klar 2022.

Platzer och Bygg-Göta ska också utveckla kontor på Skeppsbron för reklambyrån Forsman & Bodenfors, därtill har Almedals Fabriker blivit utvalt som pilotprojekt för snabbare byggprocess.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS