Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Axfoods återkallelse gäller chilinötter med december 2022 som utgångsdatum.  Bild: Axfood
Axfoods återkallelse gäller chilinötter med december 2022 som utgångsdatum. Bild: Axfood

Axfood återkallar Eldorado chilinötter

Matkoncernen Axfood återkallar chilinötter av märket Eldorado sedan det visat sig att de är packade med fel recept. I detta framgår inte att nötpåsen är innehåller mjölkpulver, vilket är en allergen som kan vara skadlig för den ovetande.

Sedan det visat sig att vissa av Eldorados chilinötter är packade med fel recept återkallar Axfood, som äger bland annat Hemköp och Willys, påsarna på 400 gram.

I det felaktiga receptet framgår det inte att produkten innehållet mjölkpulver, vilket kan leda till att personer som har en mjölkallergi kan ta skada av nötterna.

Återkallelsen gäller chilinötter med december 2022 som utgångsdatum.

– Det här är olyckligt och vi ser allvarligt på när sådant här sker. Vi har nu en dialog med leverantören och utreder tillsammans hur det gått till och hur vi kan säkra att det inte inträffar igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Hur du handlar billigt i vardagen – profilerna tipsar

LÄS OCKSÅ: Här är varorna som har blivit billigare

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.