En intensivvårdssal i det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg i mars.
En intensivvårdssal i det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg i mars. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Australisk stororder för Saab

ANNONS

Saab ska leverera medicinska moduler till mobila fältsjukhus i Australien, enligt en överenskommelse med landets försvarsdepartement.

Det handlar om minst 550 fältsjukhusmoduler – bland annat en operationssal, röntgen- och ultraljudsutrustning samt enheter för intensivvård. Affären är värd 2 150 miljoner kronor och gäller fram till 2027.

"Saab är en strategisk och långsiktig partner till det australiska försvaret och i samband med detta kontrakt kommer Saab att flytta sitt globala design- och utvecklingscenter för mobila hälsosystem från Sverige till Australien", säger Andy Keough, chef för Saab Australia, i ett pressmeddelande.

Flytten innebär inga förändringar för Saab-personal i Sverige.

– Den verksamhet vi har i Sverige kommer att finnas kvar. Personalen kommer inte att beröras, säger Charlotte Nilsson på Saabs presstjänst.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS