Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aspergers som merit

Den som saknar social kompetens, har snöat in på detaljer och har diagnosen aspergers syndrom, går en ljusnande framtid till mötes. Konsultföretaget Left is right ser diagnosen som en kvalitetsgaranti.

- Om man inte skulle använda sig av personer med de här kvaliteterna är något konstigt! Vårt företag gör ingen "insats", utan är ett vanligt affärsdrivande konsultföretag. En arbetsplats, där vi bara anpassat arbetsledning och miljö efter ett funktionshinder, så att våra konsulter mår bra och presterar maximalt, understryker företagets grundare Bengt-Åke Boman.
Enskilda rum, stöd från arbetsledningen, coacher som håller i kundkontakter och en trygg miljö, räcker för att arbetet ska flyta bra. Annars är detta personer som ofta står utanför arbetsmarknaden, trots höga betyg.
- I platsannonserna står ofta social kompetens och flexibilitet allra överst, när det gäller vilka egenskaper man ska ha. Men det är ju en alldeles makaber prioritering! Det slår ut många. Är det viktigaste för jobbet hur det fungerar på kafferasten? Man måste ju se vad folk kan, inte vad de inte kan, utbrister Bengt-Åke Boman indignerat.
Tillsammans med hustrun Wiola Frankén Boman har han format Left is right, där aspergers syndrom inte bara är en merit, utan en förutsättning för att få jobb. Idén fick de genom engagemanget i sin egen son som är autistisk. I dagarna har de första konsulterna anställts och de första uppdragen kommit in, till kontoret i värmländska Kristinehamn, där paret bor. Men under detta och nästa år är redan målet sju nya kontor runt om i landet, på sikt ska de bli minst 20.
- Vi anställer konsulter som har särskilda kvaliteter, kvaliteter där den som har aspergers är skickligare än den utan diagnos, säger Bengt-Åke Boman.
Konsulterna ska bland annat arbeta inom IT, teknik och språk, med saker som kontroller, kvalitetsgranskning och konvertering. Och då kommer förmågor som att kunna arbeta med noggrannhet och känsla för detaljer i stora informationsmaterial till glädje, liksom möjligheten att utföra repetitiva uppgifter med bibehållen kvalitet. Något som en person med aspergers, statistiskt sett, är bättre på, enligt Bengt-Åke Boman.
Några år framåt finansieras affärsidén av externt riskkapital. Inledningsvis har konsulterna, som alla kommer från arbetslöshet, förtidspension eller andra åtgärder, kvar bidrag för lön, men inom ett år ska alla anställda ha avtalsenlig lön för konsulter inom tekniksektorn, uppger Bengt-Åke Boman och återkommer till de blivande konsulternas specialförmågor:
- Egentligen borde våra kunder betala mer för att få en konsult som har aspergers syndrom!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.