Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arcam erbjuder produkter inom industriell 3D-tillverkning och har sedan i fjol General Electric som största ägare. Nu siktar man på en kraftig expansion.

Arcam vill sjudubbla produktionen

Mölndalsföretaget Arcam flyttar till nya lokaler i Härryda och siktar på att sjudubbla omsättningen. Det förklarar bolagets styrelseordförande.

Arcam säljer utrustning för industriell 3D-tillverkning och metallpulver till densamma och är noterat på Stockholmsbörsen. På måndagen stod det klart att både vd och ekonomichef – som varit med och byggt upp bolaget – avgår.

LÄS MER: Tunga chefer slutar i Arcam

När GP når styrelseordföranden i Arcam, Göran Malm, förklarar han att bolaget befinner sig i en ny fas efter att ha fått General Electric-koncernen som ny huvudägare genom GE:s svenska dotterbolag.

Storsatsning

På frågan om det kan finnas en risk för att ägaren vill flytta verksamhet från Arcam till USA med tanke på GE:s bas där och användningen av Arcams produkter inom till exempel flygplansindustrin säger han:

– Nej, inte hittills. Vi har faktiskt planer på att expandera vår tillverkningskapacitet i Göteborg kraftigt. Vi står väldigt nära. Det är snarare så att man satsar mycket mer än tidigare, både inom produktutveckling, forskning och utveckling, logistik och produktion. Om man tar dagens produktionsvolym siktar vi på att sjudubbla den om två år. Det är en stor förändring och vi kommer också att flytta till nya lokaler.

– Vi flyttar till nya lokaler mellan Göteborg och Landvetter, i Härryda.

Ni sjudubblar produktionen?

– Ja, vi har utrymme för att sjudubbla produktionen – och vi har inte investerat i de lokalerna om vi inte tror att det kan ske.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.