Arbetslösheten fortsätter öka, enligt Arbetsförmedlingen.
Arbetslösheten fortsätter öka, enligt Arbetsförmedlingen. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Arbetslösheten ökar – över 16 000 varslade i regionen

Arbetslösheten fortsätter öka – förra veckan var nio procent av den arbetsföra befolkningen utan jobb, enligt Arbetsförmedlingen. Sedan i mars har 16 012 personer varslats om uppsägning bara i Västra Götaland.

ANNONS
|

Förra veckan, mellan 22 och 28 juni, skrev totalt 11 576 personer in sig som arbetssökande, 4 179 fler än samma period förra året. Totalt är 465 051 personer nu inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen – det motsvarar 9 procents arbetslöshet.

– Antalet inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen bedöms att fortsätta öka för att nå över 600 000 inskrivna arbetslösa i början av 2021. Därefter väntas antalet börja minska i långsam takt, säger Sandra Offesson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, i en skriftlig kommentar.

16 012 personer varslade om uppsägning

Under perioden 1 mars – 28 juni i år har totalt 88 408 svenskar varslats om uppsägning, det vill säga förvarnats om att de kan komma att sägas upp senare. En stor del av dem ingår alltså ännu inte i arbetslöshetssiffrorna.

ANNONS

I Västra Götaland har 16 012 personer varslats om uppsägning de senaste fyra månaderna.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS