Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arbetsgivaren kan inte neka

Arbetsgivaren kan inte säga nej om du behöver vabba för en kompis barn.

Några exakta siffror på hur många som överlåter vabbandet finns inte. Men det rör sig antagligen inte om särskilt många.

- Vi tror att de flesta inte känner till att den här möjligheten finns. Kunskapen kring den tillfälliga föräldrapenningen är generellt ganska låg och då tror jag inte man känner till sådana här specialare. Sedan gäller det såklart att man har någon närstående som kan hjälpa till när barnet är sjukt, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesman på Försäkringskassan.

Själv tycker han att det är en bra möjlighet för avlastning, kanske särskilt för ensamstående föräldrar.

För att få tillfällig föräldrapenning krävs att man avstår från ett arbete för att vårda barnet i förälderns ställe. En pensionär kan alltså inte vabba med ersättning.

Arbetsgivaren kan inte neka den som fått rätt till tillfällig föräldrapenning att vara ledig från jobbet för att vårda barnet.

På Volvo Personvagnar är man positivt inställd till anställda som vabbar i föräldrars ställe.

- Vi tillämpar de regler som finns, även om det är ganska ovanligt att vabba för andras barn, säger Stefan Elfström.

Det finns ingen statistik inom Volvo på hur vanligt det är.

- Vi kodar enligt samma system oavsett om man vabbat åt eget barn eller någon annans, så det kan vi inte se. Men vi tycker det är bra. Om du vabbar kan ju föräldern jobba. I slutändan jämnar det nog ut sig mellan arbetsplatserna.

Vid Göteborgs stad är det inte heller särskilt vanligt att andra än föräldrarna vårdar sjuka barn, även om det förekommer.

– Vi följer regelverket. Om du som till exempel mormor eller morfar har fått rätt till tillfällig föräldrapenning har du också rätt till ledighet under den tid du uppbär denna förmån, säger Catarina Blomberg som jobbar med arbetsrätt och förhandling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.