Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Apple har enligt tidningen Nikkei Asian Review bett underleverantörer utvärdera effekter av en flytt av en stor andel av produktionen från Kina till Sydostasien. Arkivbild

Apple vill flytta produktion från Kina

Elektronikjätten Apple har bett sina största underleverantörer att utvärdera konsekvenserna av en flytt av 15–30 procent av produktionskapaciteten från Kina till Sydostasien, rapporterar tidningen Nikkei Asian Review.

De berörda företagen är Foxconn, Pegatron, Wistron, Quanta Computer, Compal Electronics, Inventec, Luxshare-ICT och Goertek, enligt tidningens uppgifter.

Frågan riktas till underleverantörerna efter en tids handelskonflikt mellan USA och Kina, men enligt Nikkeis källor kommer flyttplanerna inte att ändras om Trumpregeringen och Peking gör upp om ett handelsavtal.

Tidigare i juni varnade ratinginstitutet Fitch för att Apple, Dell Technologies och HP är i farozonen för att hamna på en kinesisk svart lista sedan USA fört upp kinesiska Huawei på sin svarta lista, vilket i praktiken innebär ett förbud för amerikanska företag att göra affärer med Huawei.