Svårt att logga in via Skatteverkets app under morgonen.
Svårt att logga in via Skatteverkets app under morgonen. Bild: Henrik Montgomery/TT

App-strul för Skatteverket

I dag öppnade Skatteverket möjligheten för miljontals svenskar att deklarera online. Men myndigheten har redan stött på patrull, det är nämligen svårt att logga in via deras mobilapp.
– Det har varit svajigt med långa svarstider i mobilappen under morgonen, säger Skatteverkets deklarationsexpert Johan Schauman.

ANNONS
|

För den hugade finns möjligheten att deklarera digitalt redan nu. Men det är inte alla av Skatteverkets tjänster som verkar klara det massiva intresset. Det är Skatteverkets populära mobilapp som strular – enligt information på myndighetens hemsida är det svårt att logga in via appen.

– Vanligtvis tar det två till tre sekunder att logga in, nu har svarstiderna för att öppna appen uppgått till närmare en minut, säger Schauman.

Däremot kan den som vill få deklarationen överstökad använda sig av Skatteverkets e-tjänster, det vill säga deklarera via deras hemsida. Så länge man har en e-legitimation. De som söker logga in med säkerhetskod kan också få problem.

ANNONS

– Det har framförallt varit pinkoderna som strular. Men den senaste prognosen från våra tekniker pekar på att inloggningsproblemen i princip ska vara löst. Det höga trycket mellan 07-08 gjorde systemen tröga.

Enligt Schauman beror framkomligheten via appen även på vilken sorts mobiltelefon man har. Sedan påverkar även de många olika sorters inloggningsmetoder svarstiderna.

Ta det lugnt, är Schaumans tips.

– Det är ingen ko på isen, återkom vid lunch istället.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS