Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Anställda i Göteborg får rekordstor bonus

Coronapandemin har lett till att en renoveringshysteri svept över Sverige – och flera byggvaruhus har gjort sina bästa år någonsin.
För de anställda på Jula väntar nu en fet bonus, det skriver sajten Market.

Under stora delar av de senaste året har många av de vanligaste aktiviteterna varit inställda och förbjudna. Att renovera hemma har däremot varit tillåtet.

För flera av Sveriges byggvaruhus har 2020 blivit rekordår. Ett exempel är Byggmax, vars aktievärde har dubblerats under de senaste 12 månaderna.

Även Skaraborgsbolaget Jula har haft ett starkt år, vilket nu även kommer de anställda till gagn. Varje år brukar företaget betala ut en bonus med aprillönen, som är baserad på föregående års resultat.

LÄS MER: Flera branscher ska coronainspekteras

LÄS MER: Byggmax nådde miljardomsättning

”Utveckla verksamheten på ett fantastiskt sätt”

I år blir det rekordsumman 48 miljoner kronor som ska delas ut bland de anställda.

– Många ansvarstagande och engagerade medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, alltid med kundens bästa i fokus. Därför känns det mycket bra att kunna dela ut denna bonus. Tillsammans har vi fortsatt att driva och utveckla verksamheten på ett fantastiskt sätt, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef för Jula Holding till Market.

Växte med 19 procent

Enligt sin egen hemsida har Jula omkring fyra tusen anställda, vilket innebär en bonus på i genomsnitt drygt tio tusen kronor per anställd.

Under fjolåret omsatte Jula 8,9 miljarder kronor, en tillväxt med 19 procent.

– Vi har ett ledarskap och medarbetare som verkligen tar ansvar och är engagerade när det som mest behövs. Att vi under året hanterat många krissituationer och dessutom kunnat lära oss av dessa visar på styrka i våra organisationer, säger Karl-Johan Blank till Market.

Jula har fyra varuhus i Göteborg, som ligger på Backaplan, i Sisjön, i Partille och i Kållered.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.