Anställd på gruvjätte fick sparken för bråk utanför jobbet

En krogbesök strax innan nyår ska nu granskas av domstol. Två kollegor på LKAB hamnade då i bråk och när den norrländska gruvjätten fick veta fick en av dem sparken.

ANNONS
|

Polisanmälan kring krogbråket saknas och det är det som fackförbundet IF Metall särskilt lyfter fram när det gäller det här ärendet. Det skriver Dagens arbete om fallet med den uppsagda LKAB-medarbetaren.

Händelsen ska ha inträffat strax innan årsskiftet när ett gäng kollegor ska ha gått på krogen på fritiden. Där ska en av dem blivit hotad av en annan, något som den senare nekar till. Men när LKAB fick höra om händelsen sparkades mannen som påstods ha hotat sin arbetskamrat.

Facket: Faller inte under arbetsrätten

Inte ok då detta inte faller under arbetsrätten, det menar mannens fackförbund IF Metall som i höst möter LKAB om detta i Arbetsdomstolen.

ANNONS

– Det här påstås ha hänt på en pub på fritiden. Om personen hotats borde händelsen ha polisanmälts, säger Darko Davidovic, IF Metalls förbundsjurist, till Dagens arbete.

Arbetsgivaren vill inte uttala sig om ärendet

LKAB säger till Dagens arbete att de inte vill uttala sig i enskilda ärenden, ej heller generellt om när de som arbetsgivare anser sig ha rätt att avskeda en anställd för det som sker på fritiden.

I samband med att den anställde fick sparken ska han också ha förlorat 1,5 miljoner kronor i intjänad gruvpension.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS