Volvo Cars är inte bara framgångsrika, utan även ”geniala” – det menar anrika amerikanska tidskriften Time.
Volvo Cars är inte bara framgångsrika, utan även ”geniala” – det menar anrika amerikanska tidskriften Time. Bild: Björn Ewenfeldt/TT

Anrika tidskriften: Volvo – ett genialt bolag

Det går bra för Volvo Cars. Inte nog med att företaget har många nya modeller och ökar försäljningen, enligt en anrik amerikansk tidskrift är bolaget rentav genialt.

ANNONS
|

Det är tidskriften Time som listar 50 ”geniala bolag” i världen. Och Volvo Cars är det enda bilmärke som redaktionen tycker platsar på listan – inte ens Elon Musks Tesla är med i uppräkningen (däremot hans rymdsatsning Space X).

För att hamna på listan krävs inget mindre än att man har lösningar som har möjlighet att ”förändra världen”, enligt Time. Viktiga faktorer man tagit hänsyn till i listan är enligt redaktionen originalitet, inflytande, framgång och ambition.

Innovativ idé

En av orsakerna till att plocka in Volvo Cars på listan, enligt Time, är att märket gått ut med visionen om att ingen ska dö – i varje fall av trafikrelaterade orsaker – i slutet av decenniet när man åker i en Volvobil.

ANNONS

Men den starkaste orsaken till att Time verkar tycka att Volvo bör räknas bland de geniala bolagen är det nya prenumerationskonceptet Care by Volvo, som Time menar förändrar hur bilägande kommer att se ut i framtiden. ”Ett radikalt nytänkande av bilägandet”, enligt Time.

Tilltalar yngre

I Care by Volvo-konceptet ingår bland annat att man kan låna en annan bil än den man prenumererar på. En yngre generation som lärt sig prenumerera på digitala tjänster kommer att tycka detta är attraktivt, tror Time.

Ser man till andra bolag på listan är det tonvikt på amerikanska bolag och även IT-bolag. Här märks förutom Volvo till exempel Airbnb, Amazon, Apple, Disney, Netflix, Nike och Nintendo. Ett annat svenskt bolag platsar enligt Time på listan: Spotify. Att Spotify platsar på listan har enligt Time bland annat att göra med att musiktjänstens AI-genererade, personliga spellistor samt att de med olika nya grepp helt håller på att förändra musikindustrin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS