Tha Shirt Factory, som också säljer slipsar, har gått i konkurs efter flera år med förluster i bagaget.
Tha Shirt Factory, som också säljer slipsar, har gått i konkurs efter flera år med förluster i bagaget. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Anrika skjortföretaget i konkurs

Klassiska The Shirt Factory har ansökt om konkurs i spåren av det nya coronaviruset, rapporterar Market.

ANNONS
|

The Shirt Factory, som bland annat har försäljning på NK och två av Åhléns varuhus i Göteborg, ansökte om konkurs vid Stockholms tingsrätt i fredags.

Kedjan har nio fysiska butiker och en webbshop. Enligt Svenska Dagbladet har konkursförvaltaren Cirico fått i uppdrag att försöka sälja bolaget.

LÄS MER:Jazzklubben Nefertiti har begärts i konkurs

LÄS MER:Hoki Mokis ägare efter konkursen: "Det känns tungt"

Enligt Market har klädkedjan, som har funnits i över 30 år, gått med förlust de senaste åren. Totalt ska 28 anställda beröras av konkursbeskedet.

Tuffast för små företag

The Shirt Factory är inte ensamma om att ha försatts i konkurs på sistone. Exempelvis ansökte MQ:s dotterbolag, modekedjan Joy, om konkurs i mitten av mars. GP har också tidigare rapporterat om Svensk Handel, som konstaterar i en färsk undersökning att tre av tio butiker som säljer sällanköpsvaror bara klarar sig i upp till två månader till om läget inte förbättras.

ANNONS

LÄS MER:Klassiska Gillblads har gått i konkurs

– Vi ser att kläd-, sko- och sporthandeln har det tufft. Och små företag har det tuffast, där är kapitalet och bufferten liten. De dukar under först, sa Karin Johansson, vd för Svensk Handel, till GP då.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS