Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lisebergs VD Andreas Andersen visar hur västlänken kommer att påverka Liseberg. Bild: Olof Ohlsson
Lisebergs VD Andreas Andersen visar hur västlänken kommer att påverka Liseberg. Bild: Olof Ohlsson

Andreas Andersen kommer inte söka jobbet som vd på Tivoli

I våras sa Lisebergs vd Andreas Andersen upp sig från sitt jobb för att bli vice vd på Tivoli i Köpenhamn. Sedan ändrade han sig och återvände till Liseberg. Nu kommer vd-posten på Tivoli att bli ledig – men Andreas Andersen tänker inte att söka jobbet.
– Jag förstår att du ställer frågan, men nej, säger han.

Det var svårigheter att få ihop livspusslet som gjorde att Andreas Andersen beslutade sig för att säga upp sig från jobbet Liseberg i våras. Vd-posten krävde att han tillbringade mycket tid i Göteborg samtidigt som familjen fanns i Köpenhamn. Därför bestämde han sig, trots att han trivdes väldigt bra på Liseberg, för att ta jobb på Tivoli och flytta tillbaka hem.

– Det är flera orsaker. Dels har jag varit här i åtta-nio år, dels bor min familj i Köpenhamn och dels fick jag en chans att komma hem med ett nytt jobb på Tivoli. Alla de sakerna tillsammans ledde fram till mitt beslut, sa Andreas Andersen till GP då.

Fick tillbaka sitt gamla jobb

Liseberg påbörjade en rekryteringsprocess och 300 personer sökte jobbet som vd – inklusive Andreas Andersen själv. Han hade insett att han inte kände sig färdig med Liseberg och jobbet som han tyckte så mycket om.

Och när ansökningarna hade hanterats kunde man konstatera att ingen annan var lika kvalificerad som den person man hade försökt ersätta. Andreas Andersen fick tillbaka sitt gamla jobb, med samma lön och mer flexibilitet, så att han skulle kunna vara i Köpenhamn mer än tidigare.

LÄS MER: Andreas Andersen ersätter sig själv – tillbaka som vd för Liseberg

LÄS MER: Så mycket tjänar bolagstopparna i kommunen

"Drömjobbet har jag redan"

Nu har en ny möjlighet dykt upp i Köpenhamn. Vd:n för Tivoli, Lars Liebst, ska lämna posten efter 24 år, och nöjesparken söker en efterträdare. Men Andreas Andersen uppger för GP att han inte kommer att söka jobbet.

– Jag förstår att du ställer frågan, men nej. Det kan jag garantera att jag inte kommer att göra, säger han med ett skratt.

– Jag har också sett att de söker någon, men det är inte aktuellt för mig. Det är egentligen allt jag har att säga om det. Drömjobbet har jag redan!

LÄS MER: Lisebergs hemliga satsning – kaninernas okända liv under jord

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.