Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Anders Borg vill inte bli statsminister

I förra veckan presenterade DI Weekend uppgifter om att finansminister Anders Borg snart kan ta över efter Fredrik Reinfeldt. Men enligt Anders Borg är det inte aktuellt. – Jag har nog tänkt vara finansminister under hela mitt politiska liv, sade han när han besökte Handelshögskolan.

Det var fullsatt i Malmsstenssalen när Anders Borg besökte Handelshögskolan i Göteborg på måndagseftermiddagen. Efter att finansministern hade gett sin ekonomiska prognos fick han svara på besökarnas frågor. Det dröjde inte länge innan ryktet om statsministerposten dök upp. Något som Anders Borg viftade bort.

– Jag har jobbat med Fredrik i tio år och min ambition är att han ska vara partiledare för Moderaterna i tio år till, sade han.

Det var i förra veckans nummer av tidningen DI Weekend som det presenterades uppgifter om att finansministern snart kan ta över efter Fredrik Reinfeldt.

– Mycket tyder på att Fredrik avgår och Anders tar över, och i så fall måste det tillkännages snart, senast i mars, sade en källa enligt DI Weekend.

Men Anders Borg själv vill inte kännas vid att han har planer på att ta över som partiledare.

– Jag är finansminister och jag tror inte att finansministrar är så lämpade för andra saker. Det finns exempel som Gordon Brown och andra. Jag tror att man ska förbli vid sin läst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.