Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski och varuhusjätten Macy’s flaggskepp på Herald Square i New York. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT/Frank Franklin

Amerikansk varuhusjätte investerar i Klarna

USA:s största varuhuskedja Macy's investerar i Klarna. Det meddelar den svenska betalningskoncernen i ett pressmeddelande under tisdagen.

Avtalet omfattar ett femårigt samarbete mellan Klarna och den amerikanska varuhusjätten. Macy’s blir därmed ett av de första varuhusföretag som ansluter sig till Klarnas betallösning.

”Vi är glada att inleda ett långsiktigt samarbete med Klarna som hjälper oss att nå en bredare kundkrets som letar efter alternativa betalningslösningar”, säger Macy’s digitaliseringschef Matt Baer i pressmeddelandet.

LÄS MER: Klarna lanserar egna sparkonton

”Gemensam besatthet”

Tanken är att varuhuskedjan ska erbjuda sina kunder Klarnas ”köp nu, betala senare”-metod vid utcheckningen – och går in som delägare i den svenska betaljätten.

”Det här strategiska samarbetet är grundat i en gemensam besatthet av att erbjuda en överlägsen, innovativ, shoppingupplevelse som bygger bestående relationer med kunderna”, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Klarna har mer än tvåhundratusen detaljhandelspartners globalt och ett amerikanskt konsumentnätverk med nio miljoner kunder.

Redan i samband med halvårsrapporten tidigare i år flaggade företaget för en framtida USA-investering.

– USA kommer mycket snart att vara vår största marknad, sa vd Sebastian Siemiatkowski till Reuters då.

Satsar på e-handel

Macy’s kunder kommer nu få möjlighet att dela upp sin köp i fyra lika stora delar och betala räntefritt med två veckors intervaller.

Nyheten kommer i samband med att varuhuskedjan storsatsar på e-handel i en förhoppning om att locka en yngre kundkrets.

Exakt hur stor investering Macy's gör i Klarna vill bolaget inte gå in på.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.