Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Lindh, 22 år

Har studielån och jobbar extra ungefär varannan helg i en Ur & Penn-butik.

Studerar: På kulturprogrammet med inriktning på barn och ungdom på Göteborgs universitet.

Kommer från: Katrineholm.

Bor: Tillsammans med en tjej- och två killkompisar i en fyrarummare i Biskopsgården där hennes del av hyran är 1 450 kronor. "Vi gör mycket tillsammans, lagar mat, tittar på film, går på konserter och var och en måste bara städa en gång i månaden eftersom vi har städveckor."

Studiekostnader och finansiering: Har studielån och jobbar extra ungefär varannan helg i en Ur & Penn-butik, som brukar ge 4 000 kronor extra i månaden efter skatt.

Egna budgeten jämfört med SFS: - Jag lägger nog lite mer på kläder och köper ganska mycket dyrt smink och hårprodukter, som gammal frisör. Jag köpte en Ipad för det första studiemedlet och kan låna mycket böcker. Sedan jag var egen företagare har jag haft lite eftersläpningar med skatt och amorteringar på en kredit.

Allmän kommentar: - Jag klarar mig jättebra och har aldrig riktigt förstått studenter som tycker att de har för lite pengar. Detta sagt i relation till boendet och det är annorlunda om man bor dyrt. Vi har gratis utbildning och det är ett privilegium att få låna pengar. Jag har haft eget företag som frisör, men nej det var jobbigt att sköta ekonomin. Jag är inte direkt sparsam och tycker om att leva just nu, men håller också koll. Det senaste jag köpte till hemmet var färg, till ränder vid min arbetshörna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.