Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Alliansledarna besökte Arcam

Alliansledarna gjorde ett spontanbesök i Göteborgstrakten på torsdagen för att demonstrera sitt intresse för företagande och innovationer.

Det är starten på vad som kallas en ny "framtidsresa".

Med kort varsel fick företaget Arcam vid Krokslätts fabriker göra sig redo för statsministerbesök.

På torsdagsförmiddagen kom moderatledaren Fredrik Reinfeldt dit, därtill med övriga borgerliga partiledare i släptåg. Folkpartiledaren Jan Björklund, Kristdemokraternas Göran Hägglund och Centerns Annie Lööf var också nyfikna på verksamheten hos friformstillverkaren Arcam, som säljer till implantat- och flygindustri.

Partiledarna träffade vd Magnus René, som berättade om företagets utmaningar, bland annat svårigheten att rekrytera rätt personal.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var den som ställde flest frågor. Bland annat undrade han hur Arcam påverkas av den ekonomiska krisen i Europa.

- Vi känner att Europa inte är det säkraste, det är i USA det drar just nu, svarade vd Magnus René, som också ser stor potential I Kina.

Alliansledarna beskriver resan som ett led i arbetet med den framtidskommission regeringen tillsatt och där stort fokus ska ligga på "hur innovationer, ny teknik och företagande påverkar och förändrar Sverige". Kommissionen, som leds av Fredrik Reinfeldt och där samtliga borgerliga partiledare ingår, ska under ett år studera vilka framtidsutmaningar som väntar Sverige under åren 2020 till 2050.

Dagens besök i Göteborg är den första i en serie "framtidsresor". Under eftermiddagen ska partiledarna göra en rundvandring på företaget Lumen Radio, som utvecklar och marknadsför teknologi för trådlös ljusstyrning.

Även Socialdemokraterna har sedan Stefan Löfven tillträdde som partiledare i januari ägnat sig åt liknande studieresor kring företagande och innovationer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.