Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Partisekreterarna Acko Ankarberg Johansson (KD), Kent Persson (M), Nina Larsson (FP) med kommunalrådet Helene Odenjung (FP) i Brunnsparken.

Allianskampanj för valfrihet

Med flygblad om valfrihet i äldreomsorgen kampanjade allianspolitiker i Göteborg på onsdagseftermiddagen.

Solen sken, men isvinden ven i ett nollgradigt Brunnsparken när partisekreterarna från Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna ställde sig vid gångstråket tillsammans med lokala partiföreträdare.

Besöket i Göteborg – och ett i Halmstad på förmiddagen – innebar starten på alliansens kampanj "Hela landet runt", som partierna bestämde sig för när de nyligen träffades hemma hos C-ledaren i Maramö.

Kampanjen innebär att partiledarna, partisekreterarna eller andra ledande företrädare ska besöka Sveriges samtliga 21 län inför valet 2014.

FP:s partisekreterare Nina Larsson beskrev upplägget.

- Idén är att vi på varje ställe ska besöka en verksamhet, träffa medlemmar på en lunch, som i Halmstad, eller en after work, som i Göteborg och om möjligt också ha en yttre kampanj.

Den "yttre" kampanjen i Göteborg hölls alltså i Brunnsparken, sedan de fyra partisekreterarna besökt Terrafem, jourtelefonen för kvinnor med utländsk härkomst.

Det besöket imponerade på dem.

- Det krävs engagerade och kunniga människor för att ta tag i problem som den offentliga sektorn inte alltid kan lösa på egen hand, sa C:s partisekretare Michael Arthursson.

Om utmaningarna för Göteborg, framhöll KD:s partisekreterare Acko Ankarberg Johansson äldreomsorgen.

- Det är väldigt oroande att många inte får det de har rätt till, kopplat till frågan om valfrihet. Det är väldigt märkligt att kommunledningen här säger att det vill vi inte anförtro åt er, sa hon med ett krav om att lagen om valfrihet (LOV) ska införas i Göteborg.

M:s partisekreterare Kent Persson har sedan han fick sitt jobb för snart ett år sedan gjort 30-40 resor ut i landet och han är på resandet fot ungefär en dag i veckan.

- Vill man se hur Sverige fungerar måste man prioritera resandet och det är också härifrån jag hämtar kraften.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.