Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mediekoncernen Stampens begäran om förlängd rekonstruktion har fått ja från alla utom en fordringsägare. Arkivbild

Alla utom en säger ja till förlängd tid för rekonstruktion

Torsdagen var sista dag för fordringsägarna att säga sitt om mediekoncernen Stampens begäran om förlängd tid för den pågående rekonstruktionen för 14 bolag i koncernen. Alla har lämnat klartecken – utom en ensam frilansjournalist.

Bland dem som inte haft något att erinra finns bland annat banker, Skatteverket och PP Pension som har mångmiljonkrav på olika bolag inom Stampen-sfären.

Den journalist som inte vill ge sitt godkännande skriver i ett yttrande till Göteborgs tingsrätts konkursavdelning att "om den (rekonstruktionen) inte kan skötas inom den givna tidsramen, så kan bolaget lika gärna gå i konkurs och därigenom låta de lokala mediesituationerna lösas på annat, nytt sätt med nya namn i ledningen."

Tingsrätten kommer på måndag sannolikt att fatta beslut om att låta rekonstruktionen fortsätta.

På tisdag väntar sedan en "ödesdag" för koncernen när Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, ska säga ja eller nej till det ackordsförslag som presenterats. Skatteverket har också begärt en tydlig plan för de olika bolagens framtid.

Om Skatteverkets svar blir positivt, kommer rekonstruktören att begära att berörda tingsrätter håller förhandling om ackorden i de olika bolagen.