Akelius säljer 10 000 hyresrätter i Sverige

Akelius säljer 599 fastigheter med 28 776 hyresrätter i Sverige, Danmark och Tyskland till Heimstaden – för mångmiljardbelopp.

ANNONS
|

Under söndagskvällen offentliggjorde bostadsbolaget Akelius att de säljer 28 776 hyresrätter, varav över 10 000 i Sverige, till Heimstaden – för 92,5 miljarder kronor, vilket Fastighetssverige var först att rapportera om.

”Vi är glada över att få berätta om förvärvet vi gör i fem attraktiva europeiska städer, som alla har en kulturell historia, stark ekonomisk tillväxt och passionerade invånare med engagemang för både stad och samhället i stort", säger Heimstadens vd Patrik Hall i ett pressmeddelande.

Affären, som ska genomföras under året och villkoras av konkurrensprövning i Sverige och Tyskland, innebär att Akelius lämnar den svenska hyresmarknaden.

ANNONS

"Det tog 27 år i Sverige och 15 år i Tyskland av hårt arbete att skapa fastighetsportföljen. Tack till all personal som byggt och förvaltat denna portfölj med enastående kvalitet, låg risk och stor långsiktig potential. Ni ska känna er stolta", säger Ralf Spann, vd för Akelius, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:FN-rapportör riktar stark kritik mot svenska bostadsjätten Akelius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS