Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mats Qviberg är ute ur bilden, då ändrar sig Miljöpartiet om Metros avtal med SL. Arkivbild.

Ager-Hanssen vill sälja tidningen Metro

I helgen sålde Metroägaren Mats Qviberg sina aktier i investmentbolaget Custos, och därmed Metro och Realtid, till Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen för en krona. Nu säger Ager-Hanssen till Dagens Nyheter att han vill sälja papperstidningen.

- Skulle vi få ett bud på tidningen som vi tycker är vettigt, från en vettig aktör, så är vi beredda att sälja tidningen, säger han till DN.

Det är alltså papperstidningen som Christen Ager-Hanssen vill sälja – han tror inte på pappersproduktens framtid och vill att Metro ska ha en helt digital framtid. Tidningsprodukten har enligt honom ett "bäst före-datum".

En eventuell köpare skulle under en övergångsperiod få behålla namnet Metro.

Metros huvudkontor ska även flyttas till London, som blir bas för den digitala utvecklingen, skriver DN.

Tidigare under dagen rapporterade Kulturnytt i P1 att Miljöpartiet ändrat sig om att ta upp frågan om Metros distributionsavtal i tunnelbanan i Stockholm. Detta sedan Qviberg sålt aktierna i Metro efter hans kontroversiella intervju med den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag.

- Efter vi fått budskapet att den kvarvarande ägaren inte kommer lägga sig i det redaktionella arbetet och att inget samarbete med Nyheter idag kommer ske så ser jag ingen anledning till att säga upp avtalet, säger Tomas Eriksson, Miljöpartiets gruppledare i Stockholm, till Kulturnytt.