Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Advokat med flera roller

Per Frisack är en skådespelande advokat som sedan i somras är ny kontorschef på advokatfirman Lindahl i Göteborg.

Vad kan advokater lära från teatern?

- Jag tror att jag har fått en ökad förståelse för mänskligt beteende och blivit bättre på att lyssna. På teatern går det inte bara att tänka att nu är det min tur. Du måste lyssna på dina medspelare, något som också är väldigt viktigt som chef.

Kan det kännas som teater att gå in i en förhandling?

- I viss mån, ja. Men jag brukar säga till mina yngre kollegor: försök inte spela advokat. Karikatyren av en advokat är en tuff, hård person och den som precis gått ut från juristprogrammet har ingen erfarenhet av verkligheten. Då är det lätt att tro att man förväntas vara som karikatyren. Men den stora styrkan ligger i att vara sig själv.

Hur kom det sig att du var med i Herrar på teater Aftonstjärnan 2010?

- Det var inte svårare än att en kompis som jag spexat med, Mårten Westlund, och jag käkade lunch. Är du inte sugen på att spela teater? sa han. Vi frågade en tredje kompis, Per-Anders Hurtigh, och började repa. Fast sedan tog det två år innan vi faktiskt stod på Aftonstjärnan. Vi gick all-in. Jag är väldigt stolt över att vi slutförde projektet, dessutom med lysande gensvar.

Det är osäkra tider. Hur påverkar det advokatbranschen?

- Antalet försäljningar och förvärv av bolag sjunker när folk blir mer försiktiga. I riktigt dåliga tider blir – lite ironiskt – våra fyra konkursförvaltare en tydlig balanspost. Då är det fler företag som går omkull och de stora konkurserna är stora uppdrag och väldigt arbetskrävande.

Men ni fick inte Saabkonkursen. Det hela verkade ganska rörigt. Klantade ni er?

- Nej, det vill jag inte påstå. Tingsrätten bedömde att Lindahl inte skulle vara lämplig som konkursförvaltare. Det var en jävsfråga. Men det var ganska rörigt och slutade med att Wistrand och Delphi här i Göteborg fick uppdraget.

Hur kändes det?

- Vi var sugna, det var ett väldigt spännande uppdrag. Så visst var det trist. Men vi formerade om styrkorna och har sysselsatt oss väldigt väl under 2012. Vi har fått större och bättre uppdrag. Vi fick till exempel Nimbus-konkursen som var ett av förra årets största obeståndsärenden.

Vad är ditt mål som kontorschef?

- I en traditionell advokatbyrå finns delägarna på toppen och en kader av biträdande jurister på botten. Här på Göteborgskontoret är vi mer platta. För att få ut det mesta av all den begåvning som finns samlad här tror jag mycket på att försöka sudda ut skillnaderna i hierarkier. Kan man få alla att bidra med sitt bästa finns här en enorm kraft.

Vad finns det för andra utmaningar?

- En stor grupp skickliga advokater – som byggt upp den svenska affärsadvokatbranschen – är på väg mot pensionering. De är advokater med stort A med en enorm erfarenhet och klokskap samtidigt som de sitter på ett stort nätverk. Det gäller att tömma dem på all denna klokskap och att genomföra en generationsväxling på ett bra sätt.

Advokatbranschen är homogen. Till exempel finns det få kvinnliga delägare. Är det ett problem?

- Ja. Jag har ingen patentlösning men jag tror att är viktigt att uppmuntra kvinnor att stanna några år för att få upp fart och skaffa kontroll över sin egen kalender. Klarar man att ratta projekt och uppdrag på egen hand finns det stort utrymme för flexibilitet. När mina barn var små var det oftast jag som var hemma när de var sjuka. Sedan kom min fru Johanna hem vid fyra och jag åkte till kontoret och jobbade på kvällen. Och kanske några nattimmar.

Blir det någon teater 2013?

- Vi ska i alla fall sätta oss ner och på allvar diskutera vad vi vill göra. Jag vill gärna spela musikal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.