Absolut stoppar exporten till Ryssland efter kritiken

Efter kritikstormen meddelar nu Absolut Company i ett pressmeddelande att de stoppar exporten till Ryssland.

ANNONS
|

Den 11 april uppgav Absolut Company och deras ägare Pernod Ricard att de skulle återuppta exporten till Ryssland, något de fått mycket kritik för.

Beslutet fick bland annat flera svenska toppolitiker att uppmana till bojkott av Absolut vodka, och flera krogar i Göteborg har uppgett att de ska plocka bort flaskorna från hyllorna.

Absolut Company hänvisade till att man ville ”skydda lokala medarbetare och säkra den lokala organisationens ekonomiska hållbarhet”. Men nu backar bolaget, något som TV4 nyheterna hade initiala uppgifter om, och som senare bekräftades i ett pressmeddelande av Absolut Company.

Absolut: ”Beslutat att stoppa exporten”

I uttalandet skriver bolagets vd Stephanie Durroux:

ANNONS

”Reaktionen under de senaste dagarna speglar tydligt den roll Absolut spelar för sin utökade gemenskap i Sverige. Vi erkänner betydelsen av dessa långvariga och förtroendefulla relationer med våra svenska anställda, partners, konsumenter och det svenska samhället i stort.

Vi erkänner också vårt ansvar gentemot våra anställda och partners, och kan inte utsätta dem för massiv kritik i alla former. Därför har The Absolut Company beslutat att stoppa exporten av sitt varumärke till Ryssland.”

GP söker Pernod Ricard och Absolut Company för en kommentar.

LÄS MER:Innekrogar slutar sälja Absolut vodka

LÄS MER:Göteborgs restauranger hakar på bojkotten av Pernod Ricard

LÄS MER:Utländska lyxbolag kvar i Ryssland trots sanktioner

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS