64 varslas på västsvenskt fordonsföretag

64 tjänster riskerar att försvinna från IAC group. 28 personer i Torslanda berörs, det meddelar fordonsföretaget på torsdagen.

ANNONS
|

IAC Group, International Automotive Components, levererar komponenter till fordonsindustrin. I Sverige finns IAC i Råssby i Torslanda, i Färgelanda samt Skara. 64 riskerar nu att få lämna företaget, det säger Elisabetta Guettler, som är företagets europeiska presschef.

– Vi kan bekräfta att vi för samtal med fack och ledning om varsel om uppsägningar. I Göteborg rör det runt 28 personer, säger Guettler till GP.

Enligt henne jobbar över 1 000 personer på IAC i Göteborgsområdet.

– Det är förstås väldigt ledsamt för alla inblandade och vi genomför den här processen under stor försiktighet. Det rör dock ett begränsat antal.

ANNONS

Hur många som i slutändan kan komma att lämna IAC Group är inte fastställt utan nu tar fackliga förhandlingar över. Bland annat kommer en riskanalys att göras, enligt Guettler.

Varför gör ni detta? Fordonsindustrin går väldigt bra i Sverige just nu.

– Vi försöker alltid anpassa vår struktur efter våra behov. Vi fick nyligen en ny ledning och vi decentraliserar vissa funktioner bland annat.

Drygt 1 600 arbetar på IAC i Sverige. Totalt rör varslet 64 tjänster i landet, enligt Guettler.

Enligt Karl-Henrik Rosberg, förhandlingsombudsman och informationsansvarig på IF Metall Göteborg, berörs inga av deras medlemmar av varslet. Istället fortsätter man att anställa metallare på IAC i Torslanda.

IAC levererar komponenter till fler än 80 biltillverkare världen över. Företaget finns i 19 länder och totalt mer än 22 000 anställda.

ANNONS