Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

60-talister slutar på Ericsson

Efter en månad har 160 anställda på Ericsson nappat på företagets erbjudande om att sluta med ersättning. Målet är att sammanlagt 1 000 ska ha slutat efter sommaren.
I slutet av april gick Ericsson ut med beskedet att de har problem att värva yngre medarbetare till den svenska delen av verksamheten. Efter den stora neddragningen för några år sedan finns i stort sett inga äldre anställda kvar utan de flesta är födda på 50- och 60-talet.
För att få in yngre förmågor erbjuder Ericsson anställda i åldersspannet 35 till 50 år 50 000 kronor i kontanter, professionell hjälp att hitta nya karriärvägar och ett antal, max 18, månadslöner. Förutsättningen är att personen har varit anställd i minst sex år.
Nu skriver tidningen Dagens Industri att 160 personer har nappat på erbjudandet och att ytterligare 75 personer är näst intill färdigförhandlade. Ericssons ledning räknar med att sammanlagt mellan 900 och 1 000 anställda ska ha slutat efter sommaren. Ytterligare åtta personer har anmält sitt intresse för erbjudandet men fått nej av företaget.
Dessutom får de anställda inom Enterprise, Microwave i Göteborg, Ericsson Cable och de anställda vid tillverkningen i Lund inget erbjudande om att sluta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.